Снимка: Sportsgallery.euОтборът на КПС Варна вдигна шампионската титла за юноши младша

...
Снимка: Sportsgallery.euОтборът на КПС Варна вдигна шампионската титла за юноши младша
Коментари Харесай

КПС Варна вдигна титлата в луд суперфинал на U17 в Бургас. Черно море със сребърните медали

Снимка: Sportsgallery.eu

Отборът на КПС Варна подвигна шампионската купа за юноши младша U17, като това се случи в вманиачен суперфинал в Бургас, оповестява waterpolobg.com. Златните медали са трети следващи за варненския клуб във възрастта.

``
реклама

Заключителният шампионат за разпределението на медалите сред четирите най-хубави тима на басейн „ Флора “ в Морската градина на Бургас се трансформира в трилър, който ще се помни дълго. Оказа се, че съставите са извънредно равностойни, а мачовете сред тях не се поддават на каквито и да било прогнози. Затова неизвестността и напрежението кой ще завоюва купата и кои ще са медалистите продължиха до края на последния мач. Като към този миг действителни шансове за купата имаха три тима.

В първия дуел от суперфинала в събота след обяд първенецът КПС Варна привидно елементарно завоюва безапелационно с 12:2 против Черно море. Но даже и при този отрицателен резултат младите " моряци " загатнаха, че опциите са им доста съществени. Във втория конфликт за сеанса Славия стигна доста мъчно до 7:6 против Черноморец, като финалният напън на бургазлии след 4:7 сведе задатъка на столичани единствено до 1 гол. И домакините на шампионата пропуснаха да изравнят от няколко зони при игра с числено предимство в последната част.

На другия ден сутринта настроението на тимовете се промени радикално. Бургазлии се разправиха с КПС Варна – 10:5, откакто мачът стартира с 5:0 за Черноморец и мина през 6:5. Славия и Черно море направиха 10:10, като " белите " се добраха до равенството в последната секунда. Отборът на Черно море позволи тактическа неточност изобщо да нападна при числено предимство в заключителните 20-ина секунди, като в този миг водеше с 10:9 и му беше задоволително единствено да задържи владението на топката. Неуспешното нахлуване даде топката на столичани, които се възползваха от последния си късмет.

Така преди последните два мача Славия водеше с 4 точки, пред КПС Варна и Черноморец с по 3 и Черно море – 1. Както се оказа след това – на „ белите “ би им бил задоволителен за купата и еднакъв мач с КПС Варна, който обаче справедливо завоюва дуела, налагайки предимство в последната четвърт – 12:10. В хода на срещата славистите стигнаха на няколко пъти до тъждество, само че не поведоха нито един път, а най-после като че ли и силите ги напуснаха, с цел да се борят сполучливо за поврат. Така възелът остана да бъде развързан в последния мач на шампионата, в който при триумф Черноморец ставаше първенец. Но Черно море, който единствен към този момент нямаше и на доктрина късмет за златните медали, показва ужасно спортстменство, надигравайки бургазлии със 17:9.

Така Черно море на процедура сервира купата на новия остарял първенец КПС Варна, който приключи с 6 точки. Черно море, несъмнено, против Черноморец игра преди всичко за себе си и това стана ясно при крайното класиране – дребните " моряци " се окичиха със сребърните медали. Черно море и Славия приключиха с еднакъв брой точки (по 4), дуелът посред им завърши без победител (10-10), оказа се, че и общата голова разлика на двата тима е равна. Така решителен се оказа индикаторът „ брой на маркираните голове “ – за Черно море в целия шампионат те бяха 29, а за Славия – 27, по този начин варненци са втори, а столичани трети. Четвърти с 3 точки остана Черноморец – тимът, който единствен съумя да победи КПС Варна през сезона, и то го направи много безапелационно убедително.

Резултати: КПС Варна – Черно море 12:2, Славия – Черноморец 7:6, КПС Варна – Черноморец 5:10, Славия – Черно море 10:10, КПС Варна – Славия 12:10, Черно море – Черноморец 17:9.

Класиране: КПС Варна 6 точки, Черно море 4 точки (повече маркирани голове), Славия 4 точки, Черноморец 3 точки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР